Продукти: (за 4 порции)
• 500 г грах
• 3-4 големи марули
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха в подсолена вода.
Избираме хубавите листа и сърцевината на марулите, нарязваме ги на парчета и ги варим 10-15 мин. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио.
Щом стане златист, поръсваме брашното, подправяме с черен пипер и сол и наливаме малко вода, колкото да се образува рядка кашица.
Прибавяме сварения грах и марулите и варим още 10-15 мин.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...