Кулинарни рецепти » Карфиол в доматен сос

 Карфиол в доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 2 средно големи глави карфиол
• 4-5 домата
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2 равни с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички, които варим във вряща подсолена вода, докато омекнат. Изваждаме ги и ги нареждаме в чиния.

Обелваме доматите за соса, нарязваме ги на дребно, посоляваме на вкус, прибавяме скилидките чесън, ситно нарязания лук и малко чубрица и задушаваме.

Запържваме брашното в сгорещеното олио. Когато доматите омекнат, претриваме ги през цедка и ги прибавяме към брашното. Оставяме соса да поври 5-6 мин и след това поливаме с него карфиола.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало