Кулинарни рецепти » Зеленчукова капама

 Зеленчукова капама

Продукти: (за 4 порции)

• 2 връзки зелен лук
• 600 г картофи
• 4 чушки
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едро, а чушките - на ивички. Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета.

Слагаме в тенджера лука, чушките и картофите и ги разбъркваме заедно със ситно нарязаните магданоз и джоджен. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Сипваме олиото и наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите.

Слагаме ястието на тих огън и варим без да разбъркваме, докато омекнат зеленчуците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало