Кулинарни рецепти » Зеленчукова капама

 Зеленчукова капама

Продукти: (за 4 порции)

• 2 връзки зелен лук
• 600 г картофи
• 4 чушки
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едро, а чушките - на ивички. Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета.

Слагаме в тенджера лука, чушките и картофите и ги разбъркваме заедно със ситно нарязаните магданоз и джоджен. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Сипваме олиото и наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите.

Слагаме ястието на тих огън и варим без да разбъркваме, докато омекнат зеленчуците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало