Продукти: (за 4 порции)
• 300 г лапад
• 300 г спанак
• 300 г киселец
• 4 с.л. брашно
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. олио
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол, лимонов сок
Начин на приготвяне:
Запържваме 2 с.л. брашно в 3-4 с.л. олио. Прибавяме попарените и нарязани спанак, киселец и лапад и задушаваме 5 мин. Доливаме 1 ч.ч. прясно мляко и водата, в която са били попарени листата, заедно с 2 разбити яйца.
Изсипваме във форма, постлана с намазнена хартия и варим на водна баня, докато сместа се отдели от стените.
Запържваме 2 равни с.л. брашно в 2 с.л. олио. Прибавяме 2 ч.ч. мляко. Варим 5-6 минути. Сваляме от огъня, прибавяме маслото и останалите яйца и подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок. С тази смес заливаме накипа.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...