Продукти: (за 4 порции)
• 300 г лапад
• 300 г спанак
• 300 г киселец
• 4 с.л. брашно
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. олио
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол, лимонов сок
Начин на приготвяне:
Запържваме 2 с.л. брашно в 3-4 с.л. олио. Прибавяме попарените и нарязани спанак, киселец и лапад и задушаваме 5 мин. Доливаме 1 ч.ч. прясно мляко и водата, в която са били попарени листата, заедно с 2 разбити яйца.
Изсипваме във форма, постлана с намазнена хартия и варим на водна баня, докато сместа се отдели от стените.
Запържваме 2 равни с.л. брашно в 2 с.л. олио. Прибавяме 2 ч.ч. мляко. Варим 5-6 минути. Сваляме от огъня, прибавяме маслото и останалите яйца и подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок. С тази смес заливаме накипа.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...