Кулинарни рецепти » Крамолинска манджа

 Крамолинска манджа

Продукти: (за 4 порции)

• 4 яйца, 4 печени чушки
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г сирене
• 1 л вода
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме в тенджерата олиото и маслото и запържваме червения пипер. Наливаме водата и изчакваме да заври.

Разбиваме яйцата с брашното и при непрекъснато бъркане ги сипваме във врящата вода. Изчакваме ястието да се сгъсти, прибавяме нарязаните на ивички чушки и посоляваме на вкус. Варим още малко и отстраняваме от огъня.

Разпределяме по чиниите за сервиране и поръсваме с натрошено сирене и ситно нарязан магданоз.

Автор: Мария Попова

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало