Кулинарни рецепти » Крамолинска манджа

 Крамолинска манджа

Продукти: (за 4 порции)

• 4 яйца, 4 печени чушки
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г сирене
• 1 л вода
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме в тенджерата олиото и маслото и запържваме червения пипер. Наливаме водата и изчакваме да заври.

Разбиваме яйцата с брашното и при непрекъснато бъркане ги сипваме във врящата вода. Изчакваме ястието да се сгъсти, прибавяме нарязаните на ивички чушки и посоляваме на вкус. Варим още малко и отстраняваме от огъня.

Разпределяме по чиниите за сервиране и поръсваме с натрошено сирене и ситно нарязан магданоз.

Автор: Мария Попова

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало