Продукти: (за 6 порции)
• 1,2 кг тиква
• 1 малка глава лук
• 1 връзка копър
• 50 г краве масло
• 7 с.л. брашно
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. червен пипер
• 1 нарязана пиперка
• 2-3 с.л. оцет
• 1 ч.ч. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я почистваме от семенната част. Настъргваме я на едро ренде, посоляваме и оставяме да престои 20-30 мин, след което отцеждаме.
Разтопяваме маслото и леко запържваме брашното. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън и също ги запържваме. Слагаме наситнения копър и червения пипер, доливаме малко вода и прибавяме чушката и тиквата.
След 15 мин, когато зеленчуците са почти сварени, сипваме оцета. Варим 4-5 мин, добавяме сметаната и оставяме ястието на огъня още 2-3 мин.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...