Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 500 г консервиран бял боб
• 1 скилидка чесън
• половин лимон
• 1 с.л. топено масло
• 1 с.л. обелени слънчогледови семки
• 150 г сметана
• 1 щипка индийско орехче
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака по-едро. Обелваме лимона и го нарязваме на ситно.
Сгорещяваме маслото и на умерен котлон пържим 2-3 мин семките. Прибавяме счукания чесън и пържим още малко. Сипваме спанака, захлупваме и задушаваме 2-3 мин.
Наливаме разбитата сметана, подправяме с настърганата лимонова кора, сол, пипер, индийско орехче и без капак готвим още 5 мин.
Отцеждаме фасула и го сипваме при спанака заедно с наситнения лимон. Готвим още 1-2 мин, разпределяме ястието в горещи чинии и сервираме.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...