Кулинарни рецепти » Зеленчуковият пудинг на Бърнард Шоу

 Зеленчуковият пудинг на Бърнард Шоу

Продукти:

• 4 с. л. ситно нарязани зеленчуци /моркови, целина, малка глава лук, карфиол, зеле, алабаш, грах, спанак – цели листа, белени домати и др./
• 2 ч. л. селим
• 1 връзка магданоз
• 1 ч. л. градински риган
• 1 щипка кимион
• 2 жълтъка
• 3-4 с. л. краве масло
• 2 с. л. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на парченца и ги варим в подсолена вода 15 минути. Отцеждаме и ги подреждаме в намазан с масло съд за печене. Посоляваме и подправяме с ригана, кимиона, добре стрития селим и ситно нарязания магданоз.

Притискаме добре сместа и върху нея шприцваме масло. Поливаме с 1/2 до 1 ч. ч. от зеленчуковата отвара, в която сме разбили жълтъците и млякото.

Похлупваме съда и варим около 1 час на водна баня на 180 градуса. Поднасяме в плато.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало