Продукти:
• 1 кг бамя
• 4-5 глави лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 2-3 домата
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме бамята от дръжките, попарваме я с подсолена гореща вода и я отцеждаме.
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина и малко вода до омекване, прибавяме брашното, червения пипер и ситно нарязаните домати.
След задушаването на доматите, наливаме малко топла вода и в получения сос изсипваме бамята. Посоляваме и варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина.
Накрая поръсваме ситно нарязания магданоз и подправяме с лимонов сок и черен пипер на вкус.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...