Продукти: (за 5 порции)
• 5 филии хляб
• 300 г гъби
• 1к.ч. олио
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 3 жълтъка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От сух бял хляб отрязваме тънки филийки с дебелина около 1 см. Потапяме ги за кратко време в 1 ч.ч.прясно мляко и в разбитото яйце. Пържим ги до златисто в половината силно сгорещено олио.
Нарязваме на филийки гъбите. Задушаваме ги до омекване с малко вода, сол и останалото олио.
Разбиваме жълтъците с останалото мляко и изсипваме при гъбите. Посоляваме на вкус, подправяме с черен пипер и варим на тих огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се посгъсти.
Отстраняваме от огъня и изсипваме върху изпържените филийки.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...