Продукти: (за 4 порции)
• 6-7 домата
• 2 пиперки
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 стрък чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, пиперките и моркова и ги задушаваме в олиото и 2-3 с.л. вода. Когато омекнат, прибавяме ориза, скълцания чесън и ситно нарязания магданоз.
Задушаваме още 5-6 мин, след което заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме и добавяме обелените и ситно нарязани домати. Поръсваме със стритата чубрица, захлупваме и варим на тих огън, докато се свари оризът.
Преди сервиране поръсваме с едро смлян черен пипер.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...