Продукти: (за 4 порции)
• 6-7 домата
• 2 пиперки
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 стрък чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, пиперките и моркова и ги задушаваме в олиото и 2-3 с.л. вода. Когато омекнат, прибавяме ориза, скълцания чесън и ситно нарязания магданоз.
Задушаваме още 5-6 мин, след което заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме и добавяме обелените и ситно нарязани домати. Поръсваме със стритата чубрица, захлупваме и варим на тих огън, докато се свари оризът.
Преди сервиране поръсваме с едро смлян черен пипер.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...