Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 2-3 с.л. вода.
Прибавяме картофите, нарязани на едри кубчета, и ги обръщаме 2-3 пъти в мазнината. Поръсваме с препеченото брашно и червения пипер, наливаме топла вода колкото да покрие картофите и посоляваме. Варим на умерен огън.
Преди да свалим от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...