Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 2-3 с.л. вода.
Прибавяме картофите, нарязани на едри кубчета, и ги обръщаме 2-3 пъти в мазнината. Поръсваме с препеченото брашно и червения пипер, наливаме топла вода колкото да покрие картофите и посоляваме. Варим на умерен огън.
Преди да свалим от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...