Кулинарни рецепти » Пролетно ястие

 Пролетно ястие

Продукти: (за 4 порции)

• 2 връзки киселец
• 2 връзки лапад
• 1пакетче краве масло
• половин кофичка кисело мляко
• 3 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 връзка магданоз
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно киселеца и лапада. Слагаме ги в тенджера, посоляваме и прибавяме маслото, млякото и брашното, което сме размили в 1 ч.ч. вода. Разбъркваме добре и слагаме на огъня, като продължаваме да бъркаме.

Малко преди да свалим от огъня, прибавяме разбитото яйце и ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало