Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки киселец
• 2 връзки лапад
• 1пакетче краве масло
• половин кофичка кисело мляко
• 3 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 връзка магданоз
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно киселеца и лапада. Слагаме ги в тенджера, посоляваме и прибавяме маслото, млякото и брашното, което сме размили в 1 ч.ч. вода. Разбъркваме добре и слагаме на огъня, като продължаваме да бъркаме.
Малко преди да свалим от огъня, прибавяме разбитото яйце и ситно нарязаните магданоз и джоджен.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...