Продукти: (за 4 порции)
• 1 алабаш
• 600 г картофи
• 80 г краве масло
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме алабаша и го нарязваме на филийки. Заливаме с подсолена вода и слагаме на огъня. След като водата заври, прибавяме обелените и нарязани на кръгчета картофи и маслото.
Варим на умерен огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая поръсваме с червен пипер и посоляваме.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...