Кулинарни рецепти » Алабаш с картофи

 Алабаш с картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 алабаш
• 600 г картофи
• 80 г краве масло
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме алабаша и го нарязваме на филийки. Заливаме с подсолена вода и слагаме на огъня. След като водата заври, прибавяме обелените и нарязани на кръгчета картофи и маслото.

Варим на умерен огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая поръсваме с червен пипер и посоляваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало