Кулинарни рецепти » Шарена лятна гозба

 Шарена лятна гозба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-малък патладжан
• 2-3 домата
• 1 морков
• 2 глави лук
• 2 зелени чушки
• 1 дафинов лист
• 1 ч.ч. ориз
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да престои 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият му сок.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината заедно със ситно нарязания морков. Прибавяме нарязаните чушки, обелените и настъргани домати и отцедения патладжан.

Накрая слагаме ориза. Разбъркваме сместа и задушаваме, докато ориза поомекне. Разреждаме с топла вода, посоляваме и доваряваме ястието на много тих огън.

След като отстраним от огъня, слагаме дафиновия лист и поръсваме с едро смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало