Продукти:
• 1 к.ч. ситно нарязан лук
• 1 к.ч. нарязана на дребно целина
• 1 к.ч. нарязани на кубчета картофи
• 2 ч. ч. пресни царевични зърна
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч. л. сол
• червен пипер
• маргарин на вкус
Начин на приготвяне:
Заливаме лука, целината и картофите с 2 ч. ч. вода и варим на слаб огън, докато омекнат. Добавяме царевицата и оставяме да ври с другите зеленчуци още няколко минути.
Наливаме млякото и оставяме да заври. Прибавяме подправките и отстраняваме от огъня. Сервираме яхнията гореща.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...