Продукти:
• 1 к.ч. ситно нарязан лук
• 1 к.ч. нарязана на дребно целина
• 1 к.ч. нарязани на кубчета картофи
• 2 ч. ч. пресни царевични зърна
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч. л. сол
• червен пипер
• маргарин на вкус
Начин на приготвяне:
Заливаме лука, целината и картофите с 2 ч. ч. вода и варим на слаб огън, докато омекнат. Добавяме царевицата и оставяме да ври с другите зеленчуци още няколко минути.
Наливаме млякото и оставяме да заври. Прибавяме подправките и отстраняваме от огъня. Сервираме яхнията гореща.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...