Кулинарни рецепти » Тиква с ориз

 Тиква с ориз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг тиква
• 150 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета с дължина 4 см., посоляваме, заливаме с вода, колкото да покрие покрие парчетата и слагаме на огъня.

Щом заври, прибавяме ориза. Посоляваме и варим ястието на тих огън. Малко преди да го свалим от огъня заливаме със запръжка от маслото, ситно нарязания лук и червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало