Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг тиква
• 150 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета с дължина 4 см., посоляваме, заливаме с вода, колкото да покрие покрие парчетата и слагаме на огъня.
Щом заври, прибавяме ориза. Посоляваме и варим ястието на тих огън. Малко преди да го свалим от огъня заливаме със запръжка от маслото, ситно нарязания лук и червения пипер.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...