Кулинарни рецепти » Каша по овчарски

 Каша по овчарски

Продукти за 5 порции:

• 200 г царевично брашно
• 1 л прясно овче мляко
• 100 г овче масло
• 250 г овче сирене
• 4 ч.ч. вода
• 1-2 люти чушки
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме млякото и водата, посоляваме и завираме на огъня. Постепенно прибавяме брашното като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Варим кашата до необходимата гъстота.

Десетина минути преди да свалим от огъня, прибавяме ситно натрошеното сирене, маслото и нарязаните люти чушлета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало