Продукти за 5 порции:
• 200 г царевично брашно
• 1 л прясно овче мляко
• 100 г овче масло
• 250 г овче сирене
• 4 ч.ч. вода
• 1-2 люти чушки
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото и водата, посоляваме и завираме на огъня. Постепенно прибавяме брашното като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Варим кашата до необходимата гъстота.
Десетина минути преди да свалим от огъня, прибавяме ситно натрошеното сирене, маслото и нарязаните люти чушлета.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...