Продукти:
• 1 чушка
• 120 г грах
• 1 морков
• 250 г домати
• 250 г ориз
• 1 глава лук
• 2 с.л. зехтин
• 500 мл пилешки бульон
• 30 г краве масло
• 2 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки парченца чушката, морковите и обелените домати.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане прозрачен, прибавяме чушката, моркова и граха и продължаваме да пържим. След десетина минути слагаме ориза, а след още 5 – доматите.
Наливаме горещия бульон, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме всичко до омекване. Накрая слагаме маслото и поръсваме настъргания кашкавал.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...