Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг млада бакла
• 3 глави лук
• 1 шепа зелени джанки
• 5-6 скилидки чесън
• 5-6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме баклата, нарязваме я на парченца и наливаме вода, колкото да я покрие. Варим 5-6 мин на умерен огън и сипваме мазнината и ситно нарязания лук.
Поръсваме брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън. Наливаме 1 и 1/2 ч.ч. топла вода и прибавяме джанките. Варим, докато ястието остане на мазнина.
Преди да отстраним от огъня, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...