Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави целина
• 1 ч.ч. ориз
• 4 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, нарязваме я на кубчета и я задушаваме в олиото и малко вода.
Щом поомекне, прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и ориза. Наливаме гореща вода, посоляваме на вкус и варим на тих огън. Преди да отстраним от огъня поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...