Продукти:
• 1 ч.ч. царевица за варене
• сухи чушки за пълнене
• 3-4 глави лук
• 1/2 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Киснем измитата царевица 1 нощ в студена вода. Претриваме я с ръце, измиваме в няколко води, заливаме със студена вода и варим до омекване.
Заливаме пиперките с топла вода, за да омекнат. Почистваме ги от семките.
В по-голямата част от олиото задушаваме ситно нарязания лук. Поръсваме с черния пипер, прибавяме отцедената и посолена царевица.
С така приготвената смес пълним пиперките. Редим ги в широка плитка тенджера, заливаме ги със съвсем слабо подсолена гореща вода и наливаме останалото олио.
Варим ястието на тих огън, докато пиперките останат на мазнина.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...