Кулинарни рецепти » Гулия по виенски

 Гулия по виенски
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 6 гулии
• 2 с.л. краве масло
• 2 ч.л. пудра захар
• 2 с.л.брашно
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме хубави млади гулии, обелваме ги и ги нарязваме на продълговати парчета. Пущаме ги в кипяща подсолена вода и варим, докато омекнат.

Сипваме захарта в маслото и запържваме, докато се зачерви. Прибавяме брашното и малко скълцан магданоз.

Пържим всичко още малко, сипваме вода и като поври, прибавяме варената гулия и задушаваме на слаб огън 5-10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало