Продукти: (за 4 порции)
• 250 г спанак
• 350 г извара
• 2 с.л. настърган пармезан
• 4 яйца
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка чесън на прах
• 3 с.л. кисело мляко
• 4 ч.л. желатин
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. вода
• 1-2 лимона
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме спанака 8 мин в много малко подсолена вода. Отцеждаме, изчакваме да поизстине и го пасираме. Прибавяме изварата и разбъркваме добре.
Смесваме млякото със счукания чесън и чесновия прах, жълтъците, настъргания пармезан и сол на вкус. Прибавяме спанака, разбъркваме добре и охлаждаме.
Накисваме желатина в малко хладка вода, за да набъбне. Стопяваме го на водна баня и го подкиселяваме с лимоновия сок. Оставяме леко да поизстине и го разбъркваме със спанака.
Разбиваме белтъците на твърд сняг и внимателно ги съединяваме със спаначената смес. Подправяме с черен пипер.
Застиламе малки формички с фолио, разпределяме в тях суфлето и го слагаме в хладилника да желира добре. Преди сервиране обръщаме формичките в плитки чинии, отстраняваме фолиото и украсяваме с резенчета лимон.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...