Кулинарни рецепти » Спаначено суфле

 Спаначено суфле

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г спанак
• 350 г извара
• 2 с.л. настърган пармезан
• 4 яйца
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка чесън на прах
• 3 с.л. кисело мляко
• 4 ч.л. желатин
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. вода
• 1-2 лимона
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме спанака 8 мин в много малко подсолена вода. Отцеждаме, изчакваме да поизстине и го пасираме. Прибавяме изварата и разбъркваме добре.

Смесваме млякото със счукания чесън и чесновия прах, жълтъците, настъргания пармезан и сол на вкус. Прибавяме спанака, разбъркваме добре и охлаждаме.

Накисваме желатина в малко хладка вода, за да набъбне. Стопяваме го на водна баня и го подкиселяваме с лимоновия сок. Оставяме леко да поизстине и го разбъркваме със спанака.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и внимателно ги съединяваме със спаначената смес. Подправяме с черен пипер.

Застиламе малки формички с фолио, разпределяме в тях суфлето и го слагаме в хладилника да желира добре. Преди сервиране обръщаме формичките в плитки чинии, отстраняваме фолиото и украсяваме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало