Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 опаковка замразен зелен фасул /или зелен грах/
• 2 с.л. смлени корени за супа
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме 15-20 мин корените в олиото и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Кипваме и изсипваме неразмразения фасул.
След 10 мин прибавяме размитото в 1 ч.ч. вода брашно и доматеното пюре. Отново кипваме ястието, посоляваме и оставяме да къкри 5-6 мин на тих огън, след което прибавяме маслото.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...