Кулинарни рецепти » Яхния от замразен зелен фасул

 Яхния от замразен зелен фасул

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 опаковка замразен зелен фасул /или зелен грах/
• 2 с.л. смлени корени за супа
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме 15-20 мин корените в олиото и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Кипваме и изсипваме неразмразения фасул.

След 10 мин прибавяме размитото в 1 ч.ч. вода брашно и доматеното пюре. Отново кипваме ястието, посоляваме и оставяме да къкри 5-6 мин на тих огън, след което прибавяме маслото.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало