Кулинарни рецепти » Зрял фасул с пържени филийки

 Зрял фасул с пържени филийки

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• половин сух хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 100 г маслини
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в прясна вода.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от мазнината. Прибавяме доматеното пюре и също леко го запържваме. Накрая поръсваме червения пипер, разбъркваме и сипваме запръжката при боба. Доливаме още малко гореща вода и варим на слаб огън, докато течността се изпари напълно.

Нарязваме хляба на малки квадратни филийки. Потапяме филийките последователно в млякото и разбитото яйце и ги изпържваме в останалата мазнина.

Изсипваме сварения боб в голяма чиния и го оформяме като пирамида. Поръсваме с черен пипер. Подреждаме наоколо изпържените хлебни филийки, украсяваме с маслините и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало