Кулинарни рецепти » Каша от коприва и спанак

 Каша от коприва и спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г млада коприва
• 200 г спанак
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 к.ч. смлени орехи
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с.л. разтопено краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме копривата я сваряваме в малко подсолена вода. Отцеждаме, като запазваме отварата, и пасираме копривата.

В половината от олиото задушаваме нарязания на ивички спанак. В останалото олио правим светла запръжка с брашното. Разреждаме с млякото и прибавяме спанака и копривата. Доливаме с отварата от копривата и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.

Когато кашата се сгъсти, отстраняваме от огъня, посоляваме на вкус и поръсваме с настърганото сирене и орехите, смесени със счукания чесън. Заливаме с разтопеното масло и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало