Продукти:
• 700 г спанак
• 20 г стафиди
• 20 г кашу (белени бадеми или лешници)
• 1 скилидка чесън
• 20 г краве масло
• 2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме кашуто и стафидите с гореща вода и ги оставяме да киснат 15 мин.
Почистваме и измиваме спанака. Слагаме го в широк тиган, сипваме малко топла вода, захлупваме и задушаваме, докато омекне. После посоляваме на вкус и го оставяме да се отцеди.
В друг тиган разтопяваме маслото, сипваме олиото и добавяме спанака, счукания чесън и малко черен пипер. При непрекъснато бъркане загряваме на огъня, след което добавяме ядките и стафидите, захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...