Продукти:
• 700 г спанак
• 20 г стафиди
• 20 г кашу (белени бадеми или лешници)
• 1 скилидка чесън
• 20 г краве масло
• 2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме кашуто и стафидите с гореща вода и ги оставяме да киснат 15 мин.
Почистваме и измиваме спанака. Слагаме го в широк тиган, сипваме малко топла вода, захлупваме и задушаваме, докато омекне. После посоляваме на вкус и го оставяме да се отцеди.
В друг тиган разтопяваме маслото, сипваме олиото и добавяме спанака, счукания чесън и малко черен пипер. При непрекъснато бъркане загряваме на огъня, след което добавяме ядките и стафидите, захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...