Кулинарни рецепти » Сарми с ориз и картофи

 Сарми с ориз и картофи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кисела зелка
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• 3 картофа
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 1 к.ч. вода. Щом омекне, наливаме олиото и прибавяме червения пипер и размитото доматено пюре.

Сваряваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги смесваме с ориза. Наливаме малко вода, посоляваме и варим, докато оризът поеме течността.

С така приготвената плънка завиваме сарми в зелевите листа. Нареждаме ги плътно в тенджера върху подложка от нарязано зеле, притискаме с чиния и наливаме равни количества вода и зелев сок, колкото да покрият сармите.

Варим на тих огън, докато зелевите листа омекнат. Заливаме готовите сарми с разтопеното масло, оцветено с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало