Кулинарни рецепти » Сарми хапки

 Сарми хапки

Продукти:

• 1 кисела зелка
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 сухи червени чушки

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките в хладка вода и след това ги почистваме от семето.

Отделяме по-големите зелеви листа за сарми, а останалото зеле нарязваме на ивички. Запържваме го в олиото заедно със ситно нарязания лук. Щом зелето омекне, прибавяме ориза, наливаме 1 к.ч. топла вода и задушаваме, докато оризът набъбне.

От тази плънка увиваме в зелевите листа мънички сармички. На дъното на тенджерата разстиламе ситно нарязано зеле, отгоре нареждаме плътно сармичките, а върху тях – чушките. Най-отгоре покриваме с цели зелеви листа и притискаме с чиния. Наливаме равни количества вода и зелев сок, колкото да покрият сармите.

Варим на тих огън, докато зелевите листа омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало