Продукти:
• 1 кг тиквички
• 150 г лук
• 150 г домати
• 100 мл олио
• 100 г ориз
• 1 с.л. брашно
• сол, черен пипер и копър
• няколко нарязани маслини
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистените тиквички на кубчета. Изпържваме в олиото ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме тиквичките и ориза, бъркаме и пържим около 5 минути.
Посоляваме, заливаме с гореща вода и след като заври, слагаме доматите, обелени и нарязани на кубчета. Варим ястието до готовност на тиквичките и ориза.
Преди да свалим от огъня, добавяме маслините, нарязани на парченца и разбъркани с черен пипер и копър и с кашицата от брашно и хладка вода.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...