Продукти: (за 4 порции)
• 350 г ориз
• 1-2 с.л. олио
• половин кофичка кисело мляко
• 2 с.л. краве масло
• 1 ч.л. синапено семе
• 2 пресни люти чушки
• 1/2 ч.л. семена от копър
• 1/2 ч.л. смлян джинджифил
• 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме мазнината, пускаме в нея синапените семена и веднага захлупваме. Когато семената спрат да пукат и подскачат, прибавяме ситно нарязаните люти чушки, джинджифила и семената от копър. Разбъркваме леко и прибавяме ориза. Бъркаме още 1-2 мин, докато оризът се запържи и стане прозрачен.
Доливаме 4 ч.ч. топла вода, посоляваме, разбъркваме и изчакваме ястието да заври. Захлупваме, намаляваме огъня до минимум и задушаваме 20 мин, без да отхлупваме и да разбъркваме. Няколко минути преди да отстраним от огъня, прибавяме киселото мляко и маслото и разбъркваме енергично.
Захлупваме отново и задушаваме още 5-6 мин, докато оризът попие напълно течността. После отхлупваме и оставяме ястието да ври 2-3 мин без похлупак, за да се изпари излишната влага.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...