Кулинарни рецепти » Просена каша

 Просена каша

Продукти:

• 100 г просо
• 250 г тиква без кора
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.ч. сок от моркови
• 1 с.л. захар
• 40 мл зехтин
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на парченца и я заливаме с вода до 2/3 от обема й. Оставяме да къкри на слаб огън 5-6 минути, след което добавяме сока от моркови и захарта. Варим още половин час, отцеждаме и пасираме.

Измитото просо заливаме с непълна чаша вода, оставяме да кипне и след 5 минути добавяме млякото и солта. Варим 10-15 минути на тих огън, като разбъркваме, за да получим гладка смес. Добавяме зехтина и оставяме на огъня още 5 минути.

Смесваме с тиквата, разбъркваме и кашата е готова.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало