Кулинарни рецепти » Картофена яхния с чесън

 Картофена яхния с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг картофи
• 2 глави чесън
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 4 с.л. олио
• магданоз, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме заедно с чесъна в олиото и 4-5 с.л. вода.

Към омекналите картофи прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязани чубрица и магданоз. Варим ястието на слаб огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало