Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг картофи
• 1 главичка лук
• 2с.л. оцет,
• 500 мл зеленчуков бульон
• 2 с.л. брашно
• 50 мл олио
• 1 щипка захар
• сол
Сваряваме цели необелените картофи. Обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета.
Задушаваме нарязания на филийки лук с олиото и брашното. Прибавяме постепенно бульона, размитата с оцета горчица, захарта и солта.
След като яхнията заври, прибавяме картофите и оставяме да ври на тих огън.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...