Продукти: (за 4 порции)
• 3 глави лук
• 5-6 картофа
• 1 корен магданоз
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Кипваме 3 ч.ч. вода и пускаме в нея ситно нарязания лук, нарязаните на филийки картофи, ситно нарязаните магданозен корен, целина и моркови.
Посоляме, подправяме с черен пипер и последователно прибавяме доматеното пюре и брашното, размити в малко вода. Сипваме олиото, захлупваме и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...