Продукти: (за 3-4 порции)
• 3 с.л. брашно
• 5 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 4 яйца
• 1 щипка сода бикарбонат
• сол
Начин на приготвяне:
На тих огън в сух тиган препичаме брашното, като бъркаме с дървена лъжица. Прибавяме сгорещеното масло и варим на тих огън, като продължаваме да бъркаме. На части наливаме толкова вода, колкото да получим рядка каша.
Когато кашата започне да се сгъстява, прибавяме натрошеното сирене и яйцата, които сме разбили със содата. Посоляваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...