Кулинарни рецепти » Гъбена каша с бяло вино

 Гъбена каша с бяло вино

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пресни гъби
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на малки парченца и ги сваряваме в подсолена вода.

В олиото и малко вода задушаваме ситно нарязания лук и настърганите моркови. Когато омекнат, сипваме брашното и веднага разреждаме с виното. Варим на умерен огън, като непрекъснато разбъркваме.

След 5-6 мин прибавяме гъбите и продължаваме да варим, като от време на време доливаме по малко отвара от гъбите.

Когато кашата се сгъсти, слагаме дафиновия лист и счукания чесън. Посоляваме на вкус и доваряваме 10 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало