Кулинарни рецепти » Леща с кокосово брашно

 Леща с кокосово брашно
(Индия)

Продукти:

• 200 г леща
• 100 г кокосово брашно
• 4 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 ч.л. настърган корен от джинджифил
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. кориандър
• 1 щипка кардамон
• кората и сокът на 1 лимон
• 1 корен магданоз
• ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме с малко вода кокосовото брашно и го сваряваме. Пасираме го на гладък сос и добавяме наситнения лук, скилидките чесън, изчистената и измита леща. Заливаме с подсолена вода и сваряваме.

Десетина минути преди да се свари лещата прибавяме обеления и нарязан магданозен корен, куркумата, джинджифила, настърганата лимонова кора, кардамона и кориандъра. Доваряваме на умерен огън.

Подправяме готовото ястие с лимонов сок и го сервираме топло, наръсено със ситен магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало