Продукти:
• 1 кг зеле
• 500 г ябълки
• 1 малка глава лук
• 50 мл олио
• бял винен оцет
• захар
• сол
Начин на приготвяне:
Почистените ябълки и зеле нарязваме на тънки парченца. В олиото запържваме до златисто ситно нарязания лук.
Разстиламе лука в тенджера, а отгоре последователно редим на пластове зелето и ябълките. Смесваме оцет и вода на вкус (общ обем 250 мл), към тях добавяме 1 щипка захар и посоляваме. С тази пикантна марината заливаме подредените лук, зеле и ябълки и слагаме на силен огън да заври.
След това задушаваме ястието на слаб огън под плътно прилепнал капак на тенджерата. Сервираме го като самостоятелно постно ястие.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...