Продукти: (за 4 порции)
• 4 по-големи тиквички
• 4 яйца
• 150 г сирене
• 30 г краве масло
• черен пипер, копър, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме тиквичките и надлъжно ги разполовяваме. Внимателно издълбаваме вътрешността им и леко ги задушаваме в подсолена вода.
Смесваме яйцата с натрошеното сирене, подправяме с черен пипер и ситен копър и пълним тиквичките с тази смес.
Подреждаме ги в намаслена тавичка, посоляваме, поливаме с разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...