Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 3 чушки
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 2 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 глава чесън
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеления фасул и го задушаваме в малко подсолена вода, докато омекне. Прибавяме олиото, останалия нарязан зарзават и малко ситно нарязан магданоз.
Задушаваме на умерен огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая подправяме със счукания чесън и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...