Продукти:
• 1 парче сланина
• 1 скилидка чесън
• 250 г овче сирене или кашкавал
• 2 ч.ч. тръпчиво бяло вино
• 1 щипка индийско орехче
• 1 1/2 чашка вишновка или ликьор
• 1/2 с.л. нишесте
Начин на приготвяне:
Натриваме съда първо със сланината, а после със скилидката чесън. Слагаме настърганото сирене или кашкавал, виното и индийското орехче - бъркаме на умерена температура, докато сиренето се стопи и стане като крем.
Накрая прибавяме разбърканото във вишновката или ликьора нишесте. Сгъстяваме ястието и го оставяме върху спиртника на масата.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...