Продукти:
• 1 кг тиквички
• 1/2 ч. ч. олио
• 4 яйца
• 1/2 връзка копър
• 2 ч. ч. прясно мляко
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета, сваряваме ги в подсолена вода и отцеждаме.
Разбъркваме прясното мляко с яйцата, ситно нарязания копър, черен пипер и сол на вкус. Прибавяме отцедените тиквички, заливаме с олиото и варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.
Поднасяме ястието с поръсен наситнен магданоз.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...