Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма зелка
• 4-5 моркова
• 4-5 домата
• 1 пакетче краве масло
• 3 с.л. олио
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето и го смесваме с настърганите моркови. Добавяме олиото, половината масло и малко вода и задушаваме.
Щом зелето и морковите омекнат, прибавяме обелените и едро нарязани домати, поръсваме с чубрица и черен пипер, посоляме и продължаваме да задушаваме.
След като отстраним от огъня, заливаме с останалото масло.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...