Продукти: (за 4 порции)
• 500 г нахут
• сокът от 1 лимон
• 1 к.л. смлян черен пипер
• 1 к.л. настъргани корени от джинджифил
• 1 к.л. чесън на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сипваме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне.
Отцеждаме сварения нахут, слагаме го в голяма чиния за сервиране и поръсваме с лимоновия сок и подправките.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...