Кулинарни рецепти » Лозови сарми с праз

 Лозови сарми с праз

Продукти:

• 1 буркан консервирани лозови листа
• 2-3 стръка праз
• 2-3 глави лук
• 250 г ориз
• 2 с. л. доматено пюре
• 250 мл олио
• магданоз, копър, джоджен
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лозовите листа с гореща вода.

Нарязваме лука и праза на ситно и ги запържваме в сгорещено олио. Добавяме измития ориз и пържим, докато той стане прозрачен. Посоляваме и поръсваме с червен и черен пипер. Наливаме малко вода, слагаме стрития джоджен и разреденото доматено пюре.

Завиваме сарми и ги нареждаме плътно в тенджера, чието дъно сме покрили с лозови листа. Притискаме отгоре с чиния и заливаме с вода и 3-4 с. л. олио. Варим ястието на тих огън.

По желание може да застроим сармите с яйца и кисело мляко.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало