Кулинарни рецепти » Лозови сарми с праз

 Лозови сарми с праз

Продукти:

• 1 буркан консервирани лозови листа
• 2-3 стръка праз
• 2-3 глави лук
• 250 г ориз
• 2 с. л. доматено пюре
• 250 мл олио
• магданоз, копър, джоджен
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лозовите листа с гореща вода.

Нарязваме лука и праза на ситно и ги запържваме в сгорещено олио. Добавяме измития ориз и пържим, докато той стане прозрачен. Посоляваме и поръсваме с червен и черен пипер. Наливаме малко вода, слагаме стрития джоджен и разреденото доматено пюре.

Завиваме сарми и ги нареждаме плътно в тенджера, чието дъно сме покрили с лозови листа. Притискаме отгоре с чиния и заливаме с вода и 3-4 с. л. олио. Варим ястието на тих огън.

По желание може да застроим сармите с яйца и кисело мляко.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало