Кулинарни рецепти » Лозови сарми с праз

 Лозови сарми с праз

Продукти:

• 1 буркан консервирани лозови листа
• 2-3 стръка праз
• 2-3 глави лук
• 250 г ориз
• 2 с. л. доматено пюре
• 250 мл олио
• магданоз, копър, джоджен
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лозовите листа с гореща вода.

Нарязваме лука и праза на ситно и ги запържваме в сгорещено олио. Добавяме измития ориз и пържим, докато той стане прозрачен. Посоляваме и поръсваме с червен и черен пипер. Наливаме малко вода, слагаме стрития джоджен и разреденото доматено пюре.

Завиваме сарми и ги нареждаме плътно в тенджера, чието дъно сме покрили с лозови листа. Притискаме отгоре с чиния и заливаме с вода и 3-4 с. л. олио. Варим ястието на тих огън.

По желание може да застроим сармите с яйца и кисело мляко.

Автор: Ганка Трифонова

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало