Продукти: (за 4 порции)
• 3 връзки пресен лук
• 6-7 картофа
• 4 с.л. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. препечено брашно
• 2-3 листенца мента или стръкчета джоджен
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на парченца, широки 1 пръст, а обелените картофи - на кръгчета.
В тенджера нареждаме ред лук ред картофи и т.н., докато употребим продуктите. Поръсваме с червения пипер и ситно нарязания магданоз. Заливаме с мазнината и доматения сок. Захлупваме и варим на тих огън.
Малко преди да отстраним ястието от огъня, прибавяме ситно нарязаната мента /или джоджен/ и брашното, размито с малко студена вода.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...