Продукти: (за 4 порции)
• 3 връзки пресен лук
• 6-7 картофа
• 4 с.л. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. препечено брашно
• 2-3 листенца мента или стръкчета джоджен
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на парченца, широки 1 пръст, а обелените картофи - на кръгчета.
В тенджера нареждаме ред лук ред картофи и т.н., докато употребим продуктите. Поръсваме с червения пипер и ситно нарязания магданоз. Заливаме с мазнината и доматения сок. Захлупваме и варим на тих огън.
Малко преди да отстраним ястието от огъня, прибавяме ситно нарязаната мента /или джоджен/ и брашното, размито с малко студена вода.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...