Кулинарни рецепти » Моркови със сос

 Моркови със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г моркови
• 50 г олио
• 2 глави лук
• 2 супени лъжици брашно
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязаните на пръчици моркови, ситно нарязаните магданоз и лук в мазнината с малко сол. След като омекнат, прибавяме брашното, позапържваме го, наливаме малко вода и оставяме ястието да поври на тих огън около 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало