Кулинарни рецепти » Сарми от лозови листа със стар лук

 Сарми от лозови листа със стар лук

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г лозови листа
• 3 глави стар лук
• 4-5 стръка зелен лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, копър, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лозовите листа, попарваме ги в подсолена вода и ги оствавяме да се отцедят. Почистваме и измиваме ориза. Варим го 5-6 мин в леко подсолена вода и го отцеждаме.

Обелваме лука, сваряваме го цял в подсолена вода, отцежда ме го и го счукваме. Прибавяме леко сварения ориз, ситно нарязаните зелен лук, джоджен, копър и магданоз. Подправяме със сол и черен пипер и завиваме в лозовите листа малки стегнати сармички.

Покриваме дъното на тенджерата с лозови листа и върху тях нареждаме сармите. Заливаме ги с олиото и топла вода, колкото да се покрият. Притискаме ги с плоска чиния и варим на слаб огън, докато останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало