Кулинарни рецепти » Сарми от лозови листа със стар лук

 Сарми от лозови листа със стар лук

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г лозови листа
• 3 глави стар лук
• 4-5 стръка зелен лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, копър, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лозовите листа, попарваме ги в подсолена вода и ги оствавяме да се отцедят. Почистваме и измиваме ориза. Варим го 5-6 мин в леко подсолена вода и го отцеждаме.

Обелваме лука, сваряваме го цял в подсолена вода, отцежда ме го и го счукваме. Прибавяме леко сварения ориз, ситно нарязаните зелен лук, джоджен, копър и магданоз. Подправяме със сол и черен пипер и завиваме в лозовите листа малки стегнати сармички.

Покриваме дъното на тенджерата с лозови листа и върху тях нареждаме сармите. Заливаме ги с олиото и топла вода, колкото да се покрият. Притискаме ги с плоска чиния и варим на слаб огън, докато останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало